Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn (helaas) de laatste JPTheaterklas en vormen een hechte groep van 21 leerlingen. Wij hebben theater in de vierde klas gekozen, maar jammer genoeg is dat jaar onbenut gebleven door omstandigheden. Dat jaar zouden wij hebben besteed aan het leren van een script schrijven, decor maken, kleding uitzoeken, de werking van licht en geluid, hoe de productie in elkaar zit en natuurlijk acteren! In 5 vwo hebben wij een keuze gemaakt uit de verschillende aspecten die bij het maken van theatervoorstelling komen kijken. In 6 vwo zijn wij verder gegaan met het afmaken van onder andere het script en het decor. Verder is het vooral, repeteren, repeteren en nog eens repeteren! Wij hopen onze theatervoorstelling ULTRA VIOLET op te mogen voeren in een volle aula op 1 en 2 maart. Kom jij ook naar onze voorstelling? De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar ons goede doel: Gambia.

Ons goede doel

Sinds 2017 gaan de leerlingen uit de klassen 4 havo en 5 vwo op reis naar de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang, een klein dorpje in Gambia. Deze reis bestaat voornamelijk uit vrijwilligerswerk: (sport)lesgeven, het verven van schoolgebouwen, cement mengen, bakstenen maken en waterleidingen aanleggen.

Ieder jaar wordt er voor deze reis veel geld opgehaald om het onderwijs en de onderwijsomstandigheden in Jalanbang te verbeteren. Vanwege de coronaperiode is deze reis het afgelopen jaar niet doorgegaan, waardoor er ook geen geld is opgehaald.

De JPTheaterklas vindt het van belang dat er alsnog geld wordt ingezameld, want elk bedrag wordt er enorm op prijs gesteld. Daarom zal het opgehaalde geld van onder andere de kaartverkoop naar Gambia gaan. Het geld gaat cash mee met de begeleiders tijdens de eerstvolgende reis en wordt bij aankomst direct omgewisseld in de lokale valuta. Op deze manier gaat er zo min mogelijk geld verloren aan wisselkoersen en kan er zoveel mogelijk besteed worden aan bouwmaterialen, leermiddelen, uniformen en aan de inrichting van de klassen.

Groepsfoto
Try-Out Scene
Decor
Script
Making Of Trailer
Bodyguards